sportisti_na_slive_desette_18_obstДаниела Пандова получи статуетката за спортист №1 на Сливен. Това стана на тържество, на което бяха наградени най-добрите спортисти и треньори на Общината за 2018 година. Церемонията се състоя в препълнената зала „Сливен”.

Третата от  шампионата на Стария континент по вдигане на тежести при жените  изпревари европейския шампион по щанги при младежите до 23 години Божидар Андреев. Само една точка ги раздели за призовото място. Пандова събра актив от 21 точки срещу 20 за Божидар.

Даниела  сподели, че е удовлетворена от постигнатото през годината, но ще се надява на нови успехи през следващата....
Какво още каза, чуйте в аудиото:

 

Трета в класацията е Радослава Мавродиева, която е шеста на Европейското първенство по лека атлетика в дисциплината тласкане на гюле за жени. Тя събра актив от 17 точки.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Момчил Караилиев /лека атлетика/ с 15 т. – 12-ти на Световно първенство за мъже, Илина Стоянова /самбо/ с 11.7 точки – втора на Световно първенство за девойки, Яница Петкова /самбо/ с 8 т. - втора на Световно първенство при девойките, Жулиен Монев /лека атлетика/ с 5 т. – трети на Балканиада при юношите, Мариян Ганев /борба/ - Държавен шампион при мъжете, Стефан Йорданов /ориентиране/ - втори на Балканиада при юношите, Йордан Петров /колоездене/ - трети на Балканиада при младшата възраст.

За най - добър треньор бе награден Севдалин Минчев, наставник на спортист номер едно на Сливен.

За най-добрия спортист при хората с увреждани бе отличена Вяра Манолова – състезател по тенис на маса, стрелба  и петаник.

За най-добър отбор е избран тимът на момчетата до 14 години на БК „Сливен баскет” – четвърти от републиканските финали.

  • sportisti_na_sliven18_flag_stat

Отличията връчи кметът Стефан Радев, който поздрави наградените и гостите и обеща за следващата година с 20 % да се увеличат субсидиите за спортните клубове в общината..

Чуйте го в аудиото:

 

На тържеството отличие получиха 37 спортисти, носители на 35 държавни титли при най-малките. Всички те са състезатели на 13 спортни клуба на територията на Община Сливен и по приетия регламент за 2018 година бяха наградени като  „Бъдеща звезда“ на общината.  Наградите връчи председателят на Постоянната общинска комисия по спорт Пламен Крумов.

  • sportisti18_izgr_zvezda18

В празничната програма участие взеха Ансамбъл за народни песни и танци Сливен, светлинно шоу, представено от Танцово студио Борис Панайотов и Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

 

  • statuetki_18g
  • zala_sportisti_na_18g