Blagotv_Stiliyan_2Близо 8 хил. лева са събрани от благотворителната среща в помощ на Стилиян Колев от БК „Сливен баскет”. Това показа справка от протокола за дарение.
Многобройната публика и участниците в зала „Васил Левски” се обединиха около идеята, която инициира сливналийка, живееща вече 17 години отвъд океана.

  • Blagotv_Stiliyan_1
  • Blagotv_Stiliyan_3

Каузата, която подкрепиха гостите в спортното съоръжение, бе "Да помогнем на Стилиян да оздравее и отново да се върне в залата”. Събраните средства в рамките на благотворителната вечер ще бъдат предоставени за лечението на младата надежда на сливенския баскетбол.
Момчето е възпитаник на „Сливен баскет”, но на този етап не може да се реализира в любимия спорт, защото страда от рядко онкологично заболяване. Лечението изисква много средства, които семейството не успява да осигури.

За да подкрепят Стилиян в благотворителната среша се включиха бивши и настоящи национални баскетболисти при мъжете и жените, както и  всички гарнитури от клубовете по баскетбол в града.Те демонстрираха завидни умения на терена, а част от тях показаха точна стрелба от близо и далеч. Не липсваха награди за най-добрите. В проявата участваха и представители на Фондация „Милосърдие” Сливен и БК “Академик Бултекс 99” Пловдив.

 

  • Blagotv_Stiliyan_4

Входът за зрителите бе безплатен. В залата бяха поставени кутии за дарение за гостите и публика.

Инициаторът на проявата Бистра Михайлова изрази задоволство от събраните средства и реализираната благотворителност.
„Щастлива съм, че успях да реализирам идеята си, а и да съберем тези пари, които да послужат за лечението на Стилиян. Надявам се, че срещата в залата е била толкова вдъхновяваща за всички гости и участници, колкото беше за мен”, коментира Бистра.

Чуйте повече в аудиото: