Despodov2Най-добрият футболист на България за 2018 година се казва Кирил Десподов. Младият играч на ЦСКА прекрати хегемонията на Ивелин Попов, който през последните три. години беше номер едно в България. Талантливият футболист на "червените" победи в изключително оспорвана битка Георги Петков и Тодор Неделев.

22-годишният национал събра 159 точки, като изпревари само с осем точки 42-годишния страж на "белите", който има 151 точки. Звездата на "канарчетата" пък остана със 149 точки.

За първи път в историята на най-важната индивидуална награда в родния футбол - "Футболист на година" има толкова малка разлика между първите трима.

"Бих заменил тази награда за класиране на Европейското първенство с националния отбор и титла с ЦСКА. Благодаря на всички гласували за мен. Благодаря на семейството, приятелите и съотборниците си. За мен това е сериозно отличие и ще се постарая да го оправдая. На 22 години да спечеля е страхотно нещо”,каза Десподов след награждаването.

Най-добрият треньор на България по футбол за 2018 година се казва Петър Хубчев. Националният селекционер спечели приза за първи път в своята кариера, след като изпревари Димитър Димитров (Лудогорец/Иртиш) и Златомир Загорчич (Славия).