Encho_Kerqzov_sl_18273 са подадените кандидатури за осмото издание на годишните награди за талантливи деца "Нощ на звездите", организирани от фондация „Енчо Керязов“.

„Общо в трите категории – „Образование“, „Изкуство“ и „Спорт“  са кандидатствали 273 деца. Това е малко по-малко от миналата година. Според мен причината е, че разбраха – нашата фондация награждава вече успели деца, доказали се и то на световни форуми. Изключително силни са кандидатурите тази година.

В категория „Спорт“ имаме 12 деца, които са участвали на световни форум и 2 деца, които са олимпийски шампиони и то от Игрите в Аржентина миналата година. Голям е броят на кандидатурите в скоковете на батут, което говори за добра работа на треньорите и на ръководството на федерацията. Отново имаме голям брой желаещи и в бойните спортове.
Най-много подадени кандидатури имаме в категория „Образование“. Според мен това се дължи на помощта на Регионалните инспекторати, който тази година ни оказаха голяма помощ. Прави впечатление, че освен математици, тази година за първи път имаме и лауреати от Олимпиади по китайски ези, по немски и по руски.
В категория „Изкуство“ кандидатстваха също много деца. Освен традиционните музиканти, тази години много кандидатури получихме и от деца занимаващите се с различни видове танцови изкуства“, завърши Енчо Керязов.

Журито ще обяви тримата финалисти във всяка категория на 10 февруари.

Осмото издание на годишните награди ще се състои на 23 март от 19.00 часа в „Арена Армеец“. Грандиозният спектакъл, след награждаването на децата таланти, ще включва 12 номера изпълнени от световно известни изпълнители (най-пластичният човек в света, клоунът на клоуните, единственият европеец, дръзнал да направи задно салто на Колелото на смъртта и др.). Очаква се на сцената в осмото издание на „Нощ на звездите“ да има 10 тона вода и над 150 артисти.