atletika_shtafeta19Димитър Илиев (Сливен) стана първия шампион от Националното първенство по  лека атлетика в зала за юноши и девойки под 18 години.
В столичната „Асикс арена“ сливналията спечели титлата в спринта на 60 метра с личен резултат от 7.17 сек.
Близо 60 юноши застанаха на старт в спор за медалите.

Няколко часа по-късно, възпитаникът на Илиян Данев бе в основата на успеха и за бронзовото отличие на щафетите 4х200 метра.
Квартетът на Сливен - Димитър Илиев, Иво Владимиров, Мартин Точев и Петър Йовков се класира трети в оспорвана надпревара и записа 1:38.13 мин, като в последните метри бе изпреварен от състава на Дунав (Русе), спечелил златните медали.

Изцяло сливенска се оказа дисциплината скок на дължина при юношите. Пълният комплект медали бе за триото Димитър Ташев -  шампион с 6.48 м, Мартин Точев - сребро с 6.32 м,  Яни Стоянов - бронз с 6.19 м. Треньор на първите двама е Атанас Иванов, а третият се подготвя при Стефан Станев.

Шампионът Ташев към актива си прибави бронз при участието си на скок височина, където зае третото място със 180 см.
Бронз завоюва и Точев, но в надпреварата на троен скок с 13.39 метра.

Единственият медал за Сливен при девойките спечели Кристиана Куртева. Състезателката на Валентина Желязкова се класира втора на гюле с 12.09 м, а  само 1 см я раздели от титлата, която бе за  Съланур Ташдемир (Спорт Атлетик – Разград) с 12.10 метра.

Маратонът от състезания на закрито за атлетите продължава. На 26 и 27 януари предстои шампионатът на юноши и девойки под 20 години, след тях ще се определят медалистите  при мъжете, жените, момичета и момчета под 16 години, следват първенствата за многобойците, шампионат – хвърляния, Балканиадите за две възрастови групи, и така до 1- 3 март, когато е Европейското първенство за мъже и жени в Глазгоу (Великобритания).