Albert_ski19Българската сензация в алпийските ски Алберт Попов продължава изумителното си представяне по пистите в Австрия.
21-годишният ни национал се нареди шести на слалома в Шладминг за Световната купа, изоставайки с 2.97 сек. от победителя Марсел Хиршер.

Попов стартира с номер 43 в първия манш и в него също даде отлично време, като остана само на 2,29 сек. от Хиршер, който бе над всички и продължава да води уверено в класирането за Големия кристален глобус.

Другият българин Камен Златков, който бе с №43, не завърши първия манш, докато Алберт отново показа, че има място сред най-големите в алпийските ски.
След деветото си място в крайното класиране на слалома в Кицбюел, той се спусна по-предпазливо в първия манш и записа време 54.58 секунди, което му отреди 13-ата позиция.
Във втория обаче нашето момче направи отлично спускане, като общото му време на финала бе 1:47.78 минути и го нареди шести в крайното класиране на 2.97 секунди от Хиршер, завършвайки с време 1:44.81 секунди от двата манша. Постижението му бе на секунда и 21 стотни пред втория Алекси Пинтюро от Франция.

Третото място бе за швейцареца Даниел Юл, който завърши на 1.60 секунди зад победителя..