Radoslava_19m19gРадослава Мавродиева завърши Националния шампионат по лека атлетика в зала не само с титла, но и с личен резултат.
Състезателката на АСКЛА Сливен за първи път в кариерата си премина 19-те метра в дисциплината тласкане на гюле. Тя заслужи поредната си титла с резултат от 19.09 метра. Постижението й е второ по сила в Европа и трето в света за годината.
Досега личният рекорд на Радослава бе 18.95 метра на открито и 18.36 м в зала.

В същата дисциплина при мъжете победи  Георги Иванов. Сливналията, който се състезава за Добрич спечели поредната си титла със скромния за него резултат от 16.80 метра.

Още от атлетите на Сливен, които по ред причини се състезават за други клубове.

С титла се поздрави и Даниел Добрев (Локомотив-Пловдив) в скока на дължина.Той се завърна в сектора след контузия и спечели надпреварата със 7.63 метра.
Четвърто място зае Момчил Караилиев (Сливен) със 7.12метра, в нетрадиционната за него дисциплина. Момчил не участва в тройния скок.

  • Jivko_19zala

Медал от надпреварата при мъжете спечели и Живко Стоянов, състезаващ се за Дунав-Русе. В бягането на 400 метра той се класира трети с 50.27 сек.

В късия спринт място сред финалистите намери Станимир Минчев (Локомотив-Русе), който в оспорвана надпревара завърши с лични резултати – 7.02 сек в сериите и 7.09 на финала

Успоредно с шампионата за  мъжете и жените в столичната зала  „Асикс Арена” се определиха шампионите и медалистите при момчета и момичета под 16 години.

Тук сливенските атлети останаха на крачка от медалите. Четвърти места заеха Димитър Тосков – в две дисциплини – скок  дължина с 5.70 метра и скок височина със 160 см, Кирил Кънчев на тласкане гюле с 13.60 метра.
В късия спринт на 60 метра на крачка от медалите остана Симона Стоянова, но пък завърши с личен резултат от 8.29сек.