tenis_Andreev_19България е на крачка от влизане в първа група на Европа-африканската група за Купа „Дейвис". По новите регламенти на неофициалното световно първенство отборът ни вече се намира във втора група.

Нашите момчета ще бъдат непоставени на жребия утре, заедно с отборите на Грузия, Мароко, Словения, Турция и Зимбабве. Поставените държави в потока са Румъния, Южна Африка, Дания, Литва, Египет и Норвегия. Мачовете ще бъдат през април или септември.

„Поредна страхотна новина и възможност за мъжкия ни тенис - и то след страхотното представяне на Александър Лазаров, който записа втора победа в АТР, а Адриан Андреев игра толкова равностойно с №45 в света Матю Ебдън. Радвам се, че мога да разчитам на тези млади момчета, които са мотивирани да не спират да се развиват успешно. Така е и с Димитър Кузманов, от когото също очаквам силно представяне на Sofia Open, защото и той винаги се бори за победата докрай"- заяви Тодор Енев - капитан на България за Купа „Дейвис".

"Цялата ни екипна работа в последните години ни доближава все повече до нашата най-голяма цел - да играем в първа и Световна група за Купа „Дейвис", допълни Тодор Енев.