Boks_nacionaliБоксьори от 5 континента се събраха в българската столица, където от днес до 19 февруари в зала "София" ще се проведе 70-ото юбилейно издание на Mеждународния турнир "Странджа".

Над 320 състезатели при мъжете и жените от 42 страни ще влязат в битка за двата трофея, които ще бъдат връчени на най-добрите участници от двата пола на финала, който е във вторник.

Официалното откриване е днес от 18:00, като до снощи организаторите все още обмисляха дали да разделят първата сесия на три отделни потока заради огромния интерес и продължаващите нови заявки, които пристигаха към централата.

"Изключително съм доволен от интереса. Честно казано и ние самите не очаквахме да е толкова голям. Това само може да ни радва, защото е показател за работата, която вършим през годините и това колко добри домакини сме. Спокойно може да се каже, че турнирът "Странджа" ще бъде своеобразно мини световно първенство. Представители на 5 континента са в София", коментира пред "Тема спорт" президентът на федерацията Красимир Инински.

Входът в първите дни на турнира ще е по 5 лева, а в понеделник и вторник, когато са финалите, ще бъде по 10. Приходите от билети ще бъдат заделени за награден фонд на носителите на купата при мъжете и жените.

Предвид юбилейното издание на "Странджа" е предвидено да бъдат събрани на едно място и почти всички носители на приза от началото на създаването на турнира. За всеки от тях е предвиден специален плакет, с който да бъде ознаменувана 70-ата годишнина на надпреварата.