BFS_logoРъководството на БФС отправи послание към всички клубове преди подновяването на надпреварите в Първа и Втора футболна лига.

В съобщението, без редакторска намеса, се казва:

"Президентът Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз използват възможността да пожелаят успешен пролетен полусезон на участниците в Първа и Втора лига, както и на клубовете в аматьорския ни футбол.
Сигурни сме, че през стартиращата днес втора половина на шампионата отново ще станем свидетели на интригуващи двубои, на емоционални сблъсъци и на силна и здравословна конкуренция, също както бе през есенния дял.
Вярваме, че всички клубове ще продължат да спазват принципите на феърплея и на уважението и толерантността към съперници, съдии и публика и ги призоваваме да не престават да полагат усилия в борбата срещу хулиганството, ксенофобията, агресията и манипулирането на мачове.
Българският футболен съюз отново подчертава готовността си да сътрудничи на всеки клуб, поел по пътя на модернизацията и усъвършенстването и гарантира, че ще бъдат създадени, както винаги е било през последните години, всички предпоставки за честна игра и решаване на мачовете на футболния терен.
Желаем спортно щастие на всички клубове през пролетния полусезон."