Biatlon_Kr_AnevКрасимир Анев започна с невероятен успех участието си на Европейското първенство по биатлон в Минск-Раубичи (Беларус). Българинът направи страхотно състезание и триумфира в индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете.

Анев тръгна добре още в началото, като вървеше трети до втората стрелба, след като не допусна грешка при първото си посещение на рубежа. От положение прав обаче самоковецът сбърка веднъж и за кратко бе извън борбата за медалите.

От тук до края на дистанцията той продължи борбата за всеки метър и всеки изстрел, което му се отплати с безгрешна стрелба в следващите две посещения на стрелбището и след 4-ото, българинът излезе начело с преднина от малко повече от 20 сек. пред финиширалия вече Тарей Бьо (Норвегия).

Въпреки, че загуби малко от преднината си до края на дистанцията, Анев успя да запази лидерската си позиция и пресече финалната линия с най-добро време – 53:18,1 мин. Норвежецът остана втори на 3,7 сек. от самоковеца, а трети се нареди неговия съотборник Ендре Стрьомсхайм – на 11,1 сек. след нашия шампион.