Radoslava_19m19gЕвропейската вицешампионка в тласкането на гюле в зала Радослава Мавродиева предпочете да запази мълчание преди шампионата на Стария континнт по лека атлетика на закрито в Глазгоу.

Първенството започва в петък и ще продължи до неделя.
Сливналийката и треньорката й Валентина Желязкова заминаха за Шотландия в добро настроение и без здравословни проблеми, но отказаха да говорят за очакванията си преди надпреварата.

Мавродиева заема второ място в европейската ранглиста за сезона с 19.09 метра - личен рекорд, който постигна на националния шампионат в “Асикс Арена” в началото на месеца. Сезонната ранглиста в Европа води германката Кристина Швениц с 19.54 метра.

Квалификацията в тласкането на гюле при жените е в петък (1 март) в 21:02 часа българско време, а финалът е в неделя (3 март) в 14:20 часа българско време.

Тази сутрин за Глазгоу заминаха още четирима от родните национали - Тихомир Иванов (скок височина), Александра Начева (троен скок), Митко Ценов и Иво Балабанов (3000 метра), а утре в 7:00 часа сутринта за Шотландия пътува и Денис Димитров (60 метра).