radoslava_posr5_03_19Ръководството на Община Сливен се срещна днес с европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева и нейната треньорка Валентина Желязкова. Кметът Стефан Радев им връчи букети и 5 000 лева за състезателката по тласкане на гюле.

„На Националния ни празник Радослава ни зарадва с голям подарък за България, за Сливен - с европейската си титла. Затова сме я поканили с личната й треньорка Валентина Желязкова. Искам да им благодаря и на двете и да ги поздравя за успеха“, заяви Стефан Радев.

От своя страна Мавродиева благодари за оказаната чест.
„Малко ми е натоварено от това да съм европейска шампионка. Определено е голяма отговорност. Може би не бях готова за това, което последва след европейската титла, огромното внимание. То ми идва в повече. Не се смятам за успял човек, а за човек, който е сбъднал мечтата си“, призна европейската шампионка от първенството в Глазгоу.

Треньорката й призна, че преди това състезание са решили да запазят мълчание, за да не се разочароват след него.
„Беше много емоционално състезание. Над 19 метра имаше три състезателки. Нивото е много високо. Вдигнахме много летвата. Минахме сред големите. Така, че ще ги е страх от нас. Това да биеш германка, която толкова години е на върха, за нас е нещо много голямо. Като знаем, че сме от Сливен – това малко градче ражда шампиони“, каза още Желязкова.

Кметът пожела в бъдеще да отбележим и световна титла.
„Най-важното е, че когато човек е упорит, когато следва мечтите си и целите си, може да постига и най-високите върхове. Тази европейска титла го доказва. Много се надявам това да е допълнителен импулс повече деца от Сливен да се занимават със спорт“, изтъкна Стефан Радев.

В аудиото чуйте още от срещата с Радослава Мавродиева и Валентина Желязкова: