radoslava_posr2_03_19Европейската шампионка Радослава Мавродиева е номинирана за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен”. Предложението е на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Номинацията е заради изключителния принос на атлетката, свързан с популяризиране на името на Сливен и общината в областта на спорта.

„Убедени сме, че едно такова отличие ще насърчи повече деца от Сливен да се занимават със спорт и ще допринесе за бъдещи успехи на състезателите ни, които ще популяризират името на града и общината по света“, заяви общинският председател на ГЕРБ – Сливен Здравко Костадинов.

Навръх Националния празник на Република България, Радослава Мавродиева стана европейска шампионка на тласкане гюле. 31-годишната състезателка от Сливен триумфира на първенството в Глазгоу. Тя стигна до златния медал, след като постигна личен рекорд от 19.12 метра.

Радослава Мавродиева е родена на 13 март 1987 година в  Сливен. Завършва Спортно училище „Димитър Рохов”. Tя e състезатетелка на АСК по лека атлетика Сливен, с треньор Валентина Желязкова.