Lechkov19Отговорникът за националните отбори на България - Йордан Лечков обяви, че целта пред селекцията на Петър Хубчев е класиране на Евро 2020. Според него "трикольорите" ще бъдат в битка за второто място със състава на Чехия. Ето какво сподели той пред "Дарик радио".

"Във всяка една квалификация трябва да се концентрираме мач за мач. Не би следвало да избягваме тази тема. Има поставена задача да се класираме. Самочувствието идва от победите. Без да има голямо напрежение, самочувствието си зависи от тях. Няма място да се срамуваме. Изравнени са възможностите на национално ниво. Би било даже добре да ни подценяват".

"В европейския футбол с малки изключения, всички други са изравнени. Дано се поздравим в петък с една добра победа. В квалификациите задължително се мисли мач за мач. Минаха онези времена, в които бяхме с високо вдигнати чела и самочувствие. Нека да се концентрираме върху сегашното състояние. За 20 години много неща се промениха. Много динамично се развиха нещата", коментира Йордан Лечков.

"Както и друг път съм казвал в избора на треньорското ръководство на футболисти не се месим. Младите футболисти трябва да играят редовно в клубовете. Няма нищо срамно, че са в България, напротив. Даже от една страна е по-добре. Те трябва да работят върху себе си. Ако човек не иска сам да постигне нещо, насила хубост не става. Това е клубна политика и желание на футболистите. Трябва да се съобразяваме с изискванията и жаленията на клубовете", добави Лечков.

"Имам такъв стандартен лаф - Играеш с големите, биеш големите и ставаш голям. Пожелавам го на момчетата. Не трябва да се плашат. Мисля, че Англия не е в тройката - Франция, Испания, Холандия и т.н. Всичко е възможно. Големият фаворит определено е Англия, а с Чехия би трябвало да се преборим за второто място в нашата група. Тези резултати, които напоследък момчетата постигнаха са една добра основа, за да се надгражда".