Vd_tejesti_Sl_0319СКВТ „Сливен” е лидер при мъжете след първия кръг от Държавното лично - отборно първенство по вдигане на тежести. Надпреварата за всички възрасти се проведе в Сливен. Участваха 370 щангисти от страната. Домакините се представиха със 17 състезатели в групите – момчета, кадети 15г, мъже, жени и девойки. Активът им  е осем първи,  четири втори и едно трето място.

  • Vd_tejesti_Sl22_0319
  • Vd_tejesti_Sl33_0319
  • Vd_tejesti_Sl44_0319

В най-голямата група сливенският клуб участва с осем състезатели и за първата позиция събра актив от 558 точки, следван от „Титан” Варна с 364 точки. Третото място делят „100-те войводи” и „Славия”.

  • Vd_tejesti_Sl_otkr_0319

Отборното първенство беше последното състезание, на което домакините участваха под името „Сливен”. На извънредно общо събрание, по време на надпреварата, единодушно се взе решение клубът да носи името на Христо Бъчваров, един от най-успешните треньори в страната, който преди месец почина внезапно.
В знак на признателност ръководство и състезатели се обединиха около идеята клубът, който Бъчваров създаде, да носи неговото име.
Треньорите, които продължават да множат успехите на сливенската школа, са Пламен Братойчев и Севдалин Минчев.