XubchevНационалният селекционер на България Петър Хубчев даде интервю за  "Блиц", в което отново не отрече ширещите се спекулации, че води преговори с Левски за треньорския пост в клуба.

Специалистът се изказа доста остро и по адрес на вицепрезидента на БФС - Йордан Лечков, като според него критиките му към футболистите от държавния тим са неоснователни.

"Четох всичко, което се изписа след двата мача. Няма да позволя на никого да напада футболистите. Това се отнася включително и за вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже да си тръгваме, отиваме при него и се разделяме. Но да говори такива неща по адрес на момчетата, това не мога да го допусна.

Не е прав Лечков за футболистите, че не са се раздали. Напротив, раздадоха се. Говоря за себераздаване и хъс. Нека не звучи като оправдание, но ние не разчитахме на цели петима футболисти в двата мача - Пламен Илиев пропусна и първия, и втория, Антон Недялков не игра с Черна гора, Чочев изигра най-силния си мач, но се контузи много тежко и отпадна за Прищина, Десподов и Ради Василев също бяха извън сметките ни за двата мача. Не може да си представите лекарския щаб колко работа свърши. Хората работеха много часове, за да възстановят някои от футболистите. Това не искахме да го споделяме, но цялата тази шумотевица, която се вдигна, ме принуждава да го кажа пред вас.

Не коментирам за Левски. Могат да коментирам само мястото, където в момента съм на работа!", каза той.