Retro_4__17За седма поредна година Сливен ще бъде домакин на ретро парад. Проявата ще се проведе на 20 април.

Автомобили и мотоциклети от клубове от цялата страна, както и гости от Чехия, Сърбия, Румъния и Гърция ще се включват в парада, съобщи за Sliven-sport.com Валентин Дойчинов, председател на ретро автомобилен клуб „Туида класик” - Сливен.

„Целта ни е всяка година да представяме по нещо различно и любопитно на посетителите си. В тазгодишното издание се въвежда дрескод, като препоръката е всеки от участниците да бъде с костюм, съответстващ на епохата, от която е автомобилът му. Най-атрактивните ще получат автомобилни „Оскари“, своеобразен прочит – реплика на прочутите филмови статуетки”, поясни Дойчинов.

По време на проявата ще се проведе концерт на фронтмена на „Подуене блуз бенд“ Васко Кръпката , който ще бъде на сцена върху камион „ГАЗ“, обяви още Валентин Дойчинов. С този концерт започва националното турне на бандата, които тази година отбелязват 30 години от създаването си.

Васко Кръпката ще присъства на парада и като участник. Той ще се представи с микробус „Фолксваген“ и мотоциклет.

По традиция, ретро автомобилите и мотоциклетите ще бъдат изложени на  площад „Хаджи Димитър“. Преди това те ще направят обиколка по улиците на града. Ще има състезание по майсторско управление.

Сливенският автомобилен ретро клуб „Туида класик” ще бъде представен от всичко най-интересно като автомобили.