rally_Tvardica_18_07Кметът на Твърдица Атанас Атанасов обяви, че общината не планира да проведе през тази година кръга от Националния рали шампионат в града.

Атанасов е изпратил писмо до председателя на „Евроком Рали Тим“ Злати Златев, който е един от основателите и организатор на състезанието от неговата поява през 2005 г.

За 2019-та година ралито беше утвърдено като трети старт от шампионата на България, но и като кандидат за кръг от Европейския Рали Трофей – Зона Балкани.

Аргументът в писмото на кмета до Златев и АСК „Евроком“ е, че „поради настъпили промени в приоритетите на Община Твърдица и изменения на културния календар на общината, извършени във връзка с анализ на обществения интерес към отделни мероприятия и изчерпването на същия към част от тях, община Твърдица не планира да проведе през 2019 г. кръга от Националния рали шампионат“.

Организаторите на състезанието научават това само седмица преди документите на ралито да бъдат изпратени в централата на ФИА в Париж в задължителните за рали от тази категория срокове.

Изненадата е огромна, защото както общинският съвет, така и кметът са уведомени организаторите още в средата на декември 2018 г., че предстоящото рали Твърдица е утвърдено като кандидатско състезание за ERT за 2020 г. /БНР