33Регистрацията за участие в предстоящото Монбат Рали Сливен вече е открита. Публикуван е допълнителният регламент. 
Прави впечатление, че още в първият ден след публикуването на официалните документи за втория кръг от Националния рали шампионат, са получени първите заявки за участие.
Желание да стартират в Сливен декларираха два екипажа от местния клуб Алпин - Иван Енев / Христо Вълчев (Opel Corsa RS, E1) и Йордан Георгиев / Йордан Манев (Peugeot 306 Maxi, E1). Заявка изпратиха и ветераните в националния рали шампионат - Николай Кортелов и Наско Цонев (Citroen C2, RC 4) от АСК Моторспорт-ТН.

Румънската състезателка Кристиана Опреа обяви програмата си за сезон 2019. Опреа, която през миналия сезон завърши на 25-място в генералното класиране на Монбат Рали Сливен 2018, ще участва в три състезания, сред които е и 39-тото издание на Монбат Рали Сливен

През сезон 2018, Опреа и нейната навигаторка Диана Хатеган се превърнаха в първият румънски дамски екипаж, който участва в рали състезание извън Румъния. Румънките се превърнаха в любимки на феновете и се представиха достойно по трудните отсечки в Сливенския Балкан зад волана на Дачия Сандеро. Сега предстои да научим с какъв автомобил Кристиана Опреа и Диана Хатеган ще застанат на старта на 39-ти Монбат Рали Сливен.

Домакините на Сливенското рали поясниха, че списъкът с всички  заявени участници ще бъде публикуван на 19 юни.