retro_Skuddebeikur38gНад 100 автомобили  и мотоциклети от клубове в страната и гости от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция  участваха в седмото  издание на ретро парада в Сливен.

Машината, която предизвика интерес в проявата бе  "Студебейкър", произведен в Съединените щати през 1938 година. Впечатляващото возило е възстановявано в продължение на няколко години от група ентусиасти.

Домакините от сливенския автомобилен ретро клуб „Туида класик” се представиха с всичко най-интересно като автомобили.

И в тазгодишното издание участниците в парада направиха традиционната почетна обиколка на града, след което  колите се подредиха на централния площад „Хаджи Димитър”. Редица сливналии и гости на града станаха свидетели на изложението, като голяма част от тях се снимаха със старинните експонати.

  • retro_V_Krupkata19

В парада, за доброто настроение на участници и зрители се погрижиха музикантите от "Подуене блус бенд" и Васко Кръпката. Те изнесоха концерт от сцена на камион „ГАЗ“. Самият изпълнител също участва в ретро парада с микробус Фолксваген.

  • Jordan_Jovchev_sl19

Спортната легенда Йордан Йовчев и  рали-шампионът Крум Дончев бяха сред гостите на проявата и връчиха награди на отличените в няколко категории.

В съпътстващата програма се проведе конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.

Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.

Четирикратният световен шампион и носител на четири олимпийски медала Йордан Йовчев е лице на кампанията за безопасно шофиране и толерантност на пътя и се старае да е полезен, където може. Това обяви спортната легенда в разговор за Sliven-sport.com.

Чуйте:

Най-добрият ни гимнастик сподели, че следи изявите на спортистите.  Оптимист е за развитието българския спорт, защото има потенциал, които трябва да се развива, а треньорите все повече да се усъвършенстват. С личния си пример се старае да повлияе на повече млади хора да спортуват и смята това за свой дълг.

Чуйте:

  • retro19
  • retroparad_19
  • retroparad0419