basket_shouЦентърът на Сливен се превърна за ден в арена на интересни сблъсъци от първия за  годината турнир 3х3 баскетбол на открито в България.
Организаторите от Ротари Клуб Сливен, подкрепени от Община Сливен успяха да привлекат в града  над 100 участника, включително най-добрите състезатели от България.

Специално за турнира пристигнаха и състезатели от Румъния, които не скриха позитивните си впечатлени от чудесната организация и отличните условия, които им бяха предоставени.
Наградният фонд осигурен от спонсорите превърнаха съботния ден в истински спортен празник.

Програмата започна със състезателите под 18 години.
На игрище 1 се проведе турнира за момичета до 15 години, в който на финал премериха сили сливенските момичета от „Girl’s Power“и състезателките от Русе - “Atomic Attack”. Девойките от Русе успяха да надделеят в интересен двубой и грабнаха първото място.

Пред погледа на все по-многобройната публика се проведоха и срещите при момчетата до 16 години. В битката се включиха отбори от Троян, Ямбол и Сливен. Победител с 3 победи от 3 двубоя станаха момчетата от Ямбол „Трите Соса“, а второто място остана за сливенския „Тийм Кънев“.

В турнира при момчетата до 18 години отново първото място завоюваха момчетата от Ямбол, а на второто място останаха „ДПТ“ от Сливен.

В ранния следобед дойде време и за кулминацията на турнира „Ротари Клуб Сливен 3х3 Стрийтбол 2019“ – битките при мъжете. Специално за турнира пристигнаха 16 отбора от София, Казанлък, Велико Търново, Бургас, Горна Оряховица, Сливен както и баскетболисти от Румъния.
Мъжете бяха очаровани от очакващата ги атмосфера, перфектно подредените настилки, красивия площад украсен с великденски яйца, цветя и зеленина.

Приятно впечатление направиха 5те сливенски отбора, които показаха много добри умения и класа и дадоха заявка, че Сливен е град с бъдеще в новия олимпийски спорт - 3х3. Най-напред от тях в надпреварата достигнаха мъжете от „Energy Sports“, които излязоха от груповата фаза с 2 победи и средно 11,7 отбелязани точки в мач, но отпаднаха в изключително драматична битка на четвърт финалите срещу „Enigma Beasts“ от София със 7:8.

На мечтания финал излязоха един срещу друг софийския „61“ и бургазлиите от „Bad Boys“. Срещата беше напрегната и с 13:10 точки, голямата награда грабнаха “61“.

Спонсорите раздадоха много награди – на състезателите до 18 години - официални топки 3х3 и тениски Ротари 3х3 на стойност над 1500 лв. Президентът на Ротари Клуб Сливен – Минчо Афузов връчи на мъжете наградния фонд от 600 лв след приключване на турнира.