maria_grozdevaЛегендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева разкри усещанията, които е изпитала след рекордното седмо класиране за Олимпиада. Гроздева завоюва световната купа в дисциплината 25 метра спортен пистолет в Пекин с 35 точки, с една повече от унгарката Вероника Майор.

„Много, много, много, много съм щастлива! Наистина невероятен успех, предвид много високите резултати и силния финал със силните участнички в него. Спаси ме това да стигна докрай, че не гледах таблото, не се интересувах от резултатите, от първия момент. Освен това пък и цялата публика крещеше за мен, което също го разбрах накрая – през цялото време си мислех, че може би са повече за другите, че нямам толкова фенове, но се оказа, че и руснаци, и грузинци, и сърби и гърци бяха много въодушевени и дойдоха да ме поздравят след това.”, сподели Мария Гроздева.

Успехът на Мария Гроздева е грандиозен. Изявени наши спортисти като Нонка Матова, Таню Киряков, Йордан Йовчев, Евгения Раданова и Емил Милев имат по 6 олимпиади в кариерата си.