Drift_sl18За поредна година град Сливен ще приюти най-добрите пилоти от „Български дрифт шампионат“. Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 4-5 май на писта „Бършен“, давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас.

Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина. В Pro 1 категорията  са заявени 11 от топ имената у нас, като сред тях са миналогодишните победители в надпреварата в клас Pro 2 и Pro 1 Стефан Младенов (BMW e36) и Павлин Пенев (BMW e30). Младата надежда в дрифта Кристалина Стефанова, също ще вземе участие в сливенския кръг със своя Nissan s13.

Заедно и с 11-те заявени участника в Pro 2 категорията, "Дрифт Сливен 2019" ще приюти над 30 състезатели.

Организационния екип от АСК „Скорпион“, се  постара трасето да е в добра кондиция и със стриктно подбрана нова конфигурация.

Атанас Чанев, член на организационния екип обяви:

"За поредна година ние от АСК „Скорпион“, с подкрепата на Община Сливен и нашите партньори, имаме щастието да организираме първия кръг от „Български дрифт шампионат“ в Сливен. Както знаете, нашия град може да се счете за столица на автомобилните спортове, благодарение на множеството мотор спорт мероприятия организирани на територията му.

С „Дрифт Сливен“, ние откриваме сезона и по традиция интереса от страна на публика и участници е голям. Работихме по подобряването на трасето, като решихме да променим и самата конфигурация за да запазим интригата между състезателите. Очакваме 1-вият кръг от „Български дрифт шампионат“ (4-5 май) да се превърне в един истински празник.“

По програмата в петък, 3 май, от 18:30 - 19:00  часа  - предвижване на колите до площад "Х.Димитър"'; от 19:00 часа е откриването на надпреварата представяне на пилотите пред публика.