futbol_sliven_-_naj_malkiteСпортно – състезателната година за най-малките футболисти от ДЮШ на ОФК Сливен бе закрита днес след кратка церемония на стадион „Хаджи Димитър”.

Възпитаниците на Стоян Качаров приключиха сезона с титла на  футбол 5,  като от 11 мача записаха 10 победи и 1 равен, при  голова разлика 71:11. На днешното награждаване те получиха грамоти от директора на ДЮШ Лъчезар Дойчев и пожелания за още много успехи.

Сезонът все още не е приключил за момчетата, родени 2005 г. На този отбор, който е шампион в групата,  предстои квалификация за място в Елитна юношеска група U15. Първата среща от квалификацията ще бъде на 29 май с отбора на Нефтохимик, Бургас на неутрален терен в  Стралджа от 17 часа. При победа предстоят  още две срещи  срещу победителите от други зони.

Дойчев каза, че квалификация предстои и за възрастовата група, родени 2003 година. При тях също ще се играят при победи общо три срещи, за да достигнат до Елитна група.

„Отборите на Сливен и от  двете възрасти са с шансове да елиминират съперниците си и да се класират за Елитните групи”, поясни още директорът на ДЮШ за Sliven-sport.com.