Rally_Sliven_18_pregledБроят на чуждите екипажи заявили участие в Монбат Рали Сливен 2019 достигна 10, обявиха домакините.

Три гръцки екипажа изпратиха своите заявки. Техните автомобили ще се състезават в група Е.
Първият екипаж е този на Димитрис Амаксопулос / Хара Мораити с автомобил Peugeot 106 Rally. Техните сънародници Герасимос Пападополус / Александрос Маталиотакис ще се състезават с Peugeot 206 RC, а третия екипаж от южната ни съседка ще бъде Стелианос Принеас / Антониос Делиджанис със Citroen Saxo.

Монбат Рали Сливен ще се проведе от 28-ми до 30-ти юни. Състезанието, което в последните години се утвърди като най-доброто българско рали, ще бъде втори кръг от Националния рали шампионат и трети кръг от Балканския рали трофей на FIA.

Организаторите от АСК "Скорпион" работят усилено по тазгодиното издание на проявата. Километражът на 39. Монбат Рали Сливен ще се запази близо до миналогодишния. По традиция, поредното издание на сливенското рали ще предложи нова конфигурация за участващите състезатели, а в програмата ще бъде включен и напълно нов етап, който не се е използвал никога за автомобилно състезание.