Uch_igri_simona2_19Представителите на Варна при девойките и при юношите спечелиха титлите в отборното класиране на 35-тите финални състезания по лека атлетика от Ученически игри’19 за 8-10 клас. Втори места заеха отборите на Плевен –девойки и Бургас – юноши. На трети позиции са съответно София и Видин.

Проявата за пореден път се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в Сливен. Участваха победителите във всяка една от четирите зони на България.

Отборите на СУ „Константин Константинов“ при девойките и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ при юношите представиха домакините в тази проява. В дамското направление тимът зае 4-та позиция. Юношите са 10-ти. По дисциплини съставите от Сливен спечелиха една титла, два сребърни медала и едно бронзово  отличие.

Отличените са Симона Стоянова – злато на 100 метра и сребро на 200 метра, Светослава Павлова – сребърен медал на скок дължина и Кирил Кънчев – бронз на гюле.

  • Uch_igri19
  • Uch_igri_simona19

Близо 180 състезатели от 20 отбора премериха сили  в дисциплините 100 метра, скок  дължина, скок височина, тласкане на гюле, 200м,  400м , 800 и щафети 4х100 метра.

Всички отбори получиха купи, а класиралите до трето място медали за всеки един от тима и купа за учебното заведение, което представя.

В индивидуалното класиране първите трима от всяка дисциплина се изкачиха на почетната стълбица, за да се зарадват на медали и грамоти.

Проявата се организира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) и се проведе с помощта на ОК „Спорт в училище’06”-Сливен и АСК Лека атлетика – Сливен.

Uch_igri_kupi19