Voenno_str_17Близо 150 служители в Българската армия са заявили участие в Държавното лично – отборно военно първенство по лека атлетика в Сливен. Надпреварата ще се проведе в четири дни от утре, 25-ти до 28-ми юни. В следобеда на първия състезателен ден ще се определят финалистите в спринта на 100 метра, както и  шампионите на скок дължина и тласкане на гюле за мъже и за жени.

В състезателната програма са включени  дисциплините, съответно за мъже и за жени –   100, 200, 400, 800 метра, 1500 в дамския и 3000 метра в мъжкия профил,  тласкане гюле, скок дължина, както и щафетните надпревари на  4х100 и 4х400 метра.

Заявка за участие са подали 16 отбора от страната, представители  на София, Варна, Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Крумово,  Граф Игнатиево, Карлово, Бургас, Плевен, Долна Митрополия, Троян, Горна Малина.

Градът под Сините камъни е домакин на надпреварата за 11-та  поредна година. Първенството ще се проведе по дисциплини на стадион „Хаджи Димитър” на 25, 26 и 27 юни, а на 28 юни е високопланинският пробег в м. Карандила, където домакините от СКЛА Сливен са избрали атрактивен маршрут.

Сред официалните лица ще бъдат адмирал Емил Евтимов, о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, полк. Венелин Дерибеев и др.

В първенството имат право на участие състезатели и  отбори по лека атлетика на Военните спортни клубове /ВСК/. Всеки отбор се състои от 1 /един/ капитан /треньор/ и  по 4 /четири/ състезатели  мъже и 4 /четири/ състезателки жени.

Основната цел на състезанията е да се популяризира и развива леката атлетика като основен спорт, подпомагащ физическата и професионална подготовка на военнослужещите, гражданските лица, курсантите и студентите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.