Sinite_kamuni_komplСпортно-туристически комплекс „Сините камъни“ ще бъде открит на 6 юли. Комплексът включва атракциона „Въжеландия“с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA ще. Домакините обявиха, че това е само първият етап от изграждането на Въжения парк, който предвижда създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия, която ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо.

Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно сливналии, гости на града, туристи, професионални спортисти и всички желаещи ще могат да спортуват и да почиват активно в Балкана.

Кметът Стефан Радев и областният управител Чавдар Божурски ще открият новата спортна придобивка за Сливен. Благодарение на активната роля и съдействие от страна на местната власт, спортният комплекс е факт, тъй като е предмет на общинска концесия.

Участници в безплатния концерт ще бъдат Михаела Маринова, Павел и Венци, Криско. Водещ на празника ще бъде Петьо Петков-Шайбата, а сред гостите ще бъдат световните шампиони Станка Златева и Иван Стефанов.