medali-kralevМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев награди състезателите от бокса, женската борба, спортната стрелба и аеробиката, както и техните треньори за успехите им на Европейските игри в Минск.

В беларуската столица българските спортисти спечелиха 18 медала - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Това е с 8 повече, отколкото на Игрите в Баку през 2015, когато нашите състезатели завоюваха 10 отличия - 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови.

Красен Кралев поздрави лично всеки от медалистите и им пожела още по-големи бъдещи успехи. Състезателите споделиха впечатленията си от протичането на състезанията в беларуската столица и благодариха на министъра за уважението и подкрепата. Кралев проведе разговори с всеки от спортовете поотделно и се запозна с протичането на подготовката на атлетите ни за предстоящи големи първенства и Олимпийските игри в Токио през 2020. Той ги увери, че могат да разчитат на съдействие от страна на ММС за всичко, от което имат нужда, за да могат да тренират пълноценно и да представят България по най-добрия начин на бъдещите спортни форуми.