Volej_Sl_volejВолейболен клуб "Сливен" изпрати благодарствено писмо до кмета Стефан Радев. Повод е настоящият ремонт на спортна зала „Асеновец“, който стартира в края на април тази година.

„Нашият дом, в който създадохме толкова национални състезатели и спечелихме всички видове медали от републиканските първенства, най-после ще бъде ремонтиран. Благодарение на Вас и Вашата подкрепа“, се казва в благодарственото писмо.

Спортното съоръжение е построено през 1971 година и от тогава не е реновирано. „Асеновец“ разполага със зали по бокс и волейбол, които ще бъдат изцяло обновени, като в залата по волейбол ще могат де се провеждат състезания по тенис на корт на закрито. Ще бъдат ремонтирани и вътрешните помещения със санитарни възли. Средствата за цялостното обновяване на залата са осигурени от българското правителство.

„С ремонтирането на залата, Вие разрешавате още един наш голям проблем – домакинство на състезания. Ние сме клуб, който не само играе срещу грандовете на България, но и ги побеждава“, посочват още от волейболния клуб.