Gioshev_otkr_11Победителят от рали 'Твърдица" през 2012 година Петър Гьошев отново ще облече състезателния екип за предстоящото състезание този уикенд. Пилотът ще участва в тазгодишното издание на ралито с Peugeot 208 R2 на своя отбор, заедно с традиционния си навигатор – Димитър Спасов, пише Top Gear - Bulgaria.

"От дълги години не сме участвали с кола с предно предаване и за мен определено е предизвикателство. Реших да участвам заедно с Митко, за да подкрепим ралито и спорта, който е в криза. Много съжалявам, че не успях да карам и на рали „България“ заедно с Димитър Илиев, но за там нямахме нужния бюджет. Всъщност „Твърдица“ ще е първото рали, в което ще участвам с моя кола. В активните ми години се състезавах в кола на мениджъра на отбора, за който се състезавах - Емил Маринов“, коментира Гьошев.

Интересното е, че от оттеглянето си от спорта големите имена като Димитър Илиев, Крум Дончев и Петър Гьошев решиха да се завърнат инцидентно в отделни състезания, но не и с пълна програма. Миналата година Илиев и Дончев участваха заедно на рали „България“, а през 2019 Илиев спечели в състезанието с навигатор Петър Стойчев.

Фаворити за победата ще са шампионът на България за 2019 г. Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 и подгласникът му от миналата година Тихомир Стратиев с Ford Fiesta Proto. .