boks_K_PulevСпортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие временно спрените права на Кубрат Пулев и българският боксьор има право да се завърне на ринга отвъд океана във всеки момент, в който реши.

В Сан Диего заседателите взеха единодушно решение - 6:0 гласа, а щабът на Кобрата определи успеха като “победа с технически нокаут за по-малко от 20 минути”, тъй като почти толкова продължи заседанието на комисията.

Според Тервел Пулев, “вместо да избодат очите, те са изписали веждите на брат му”. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 сподели в студиото на “Тази сутрин”, че след целия скандал Кобрата вече е много по-популярен в Щатите.

“Преди да се яви на комисията беше много позитивен и спокоен. Той се извини многократно чрез медиите на Джени Суши и се разкая за целувката, но няма връщане назад. Няма да си направи харакири. Брат ми си изтърпя наказанието”, каза Тервел.

“Аз винаги гледам да се уча от него, дори от грешките му. За мен това е един урок. За себе си не бих го допуснал това нещо, дори да съм под емоционално въздействие”, добави боксьорът.

Той разкри, че не е имало опити за свързване или някаква комуникация между Кубрат и репортерката след въпросната целувка, като освен клипа, който бе разпространен след зараждането на скандала, има и още видеоматериал.

“След партито не е имало комуникация. Имаме и други клипове, видях с очите си какво се случи. Поведението на Суши беше фриволно. Сега, на изслушването, обаче тя отново бе смирена и каза, че все още не може да преживее целувката. Тя все още пречела на нормалния й живот. Но не каза нищо от сърце. Просто прочете една декларация от лист”, уточни Тервел.