M_DemirewaНай-голямата надежда на България за медал от Световното първенство по лека атлетика Мирела Демирева не оправда очакванията във финала на скок височина.

Олимпийската вицешампионка завърши на 10-та позиция, след като преодоля 189 сантиметра. Тя го направи от втория опит, след като преди това бе започнала успешно на 184, но след това на 193 см направи три неуспешни опита. Зад нея останаха само Клей Орсел и Светлана Радзивил, които също постигнаха 189 см.

За Демирева това бе трети финал на Световно първенство, а от трите това е най-лошият ѝ резултат.

Ивет Лалова се класира за полуфиналите на 200 метра на Световното първенство в Доха.
Българската спринтьорка успя да спечели втората серия с 22,79 секунди. Лалова стартира по-бавно, но в последните 100 метра успя да се изравни с главните си съпернички в серията Джоди Уилямс и Муджинга Камбунджи и дори да ги изпревари в последните метри. Уилямс завърши на стотна зад нея, а Камбунджи на две. И двете обаче продължават напред, тъй като първите три места дават място на полуфиналите, които са във вторник.

Времето на Лалова е осмо най-добро в сериите. Седемте по-добри дойдоха от третата и четвъртата серия, спечелени съответно от Бритъни Браунс с 22,33 секунди и от Дина Ашър-Смит с 22,32.