Ivet_lalova_19svИвет Лалова се класира за трети път на седмо място на финал на Световно първенство, след като записа 22.77 сек в спринта на осемте най-силни състезателки на 200 м в Доха.

Шампионка е Дина Ейшър-Смит, която подобри националния рекорд на Великобритания на 21.89 секунди.

Ивет Лалова призна, че медалите във финала на 200 м са били по възможностите й.

„Малко не достигна за медал, но всъщност е много. Малко е, защото се борим за стотни, за сантиметри, заяви Ивет след финалното бягане в Доха пред BGathletic.com. - Аз имах една задача – да си направя бягането, и не успях да го направя. Беше доста емоционално, както винаги – финал е. Опитвах се да се отърся от емоцията. За това кратко време за почивка от вчера до днес могат да се случат много неща – хора сме, жени сме, всичко се случва. Днес беше тежко.

Искаше ми се повече. Знаех, че след Дина (шампионката на 200 м) нататък медалите са свободни и знаех, че това може би е шансът ми. Седмо място в света – да, не е малко, разбира се. Но този медал, който отиде в швейцарката спокойно можех да го взема аз. Но ако си бях направила нещата, разбира се. Тук се взимат медалите, от този който си направи бягането. В сериите направих много силно бягане в завоя и платих във втората част, а в полуфинала пък стана обратното. Трябваше най-накрая да напасна нещата, но трудно е във финал всеки бяга с всичко, което има в краката.

Не съм уморена. Съвсем честно, много съм добре, просто не уцелих ден и аз. Може би така ми беше писано днес да е седмо място. Приемам го, щастлива съм за този финал, в който участвах. Тъжно ми е за медала. За финала се радвам. Но господ си знае работата. И продължаваме.“

/Яна Касова, bgathletic.com