vd_tejesti_nagrajdavane_BB_10_9Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовия медалист от Световното първенство по вдигане на тежести Божидар Андреев.

На шампионата в Патая (Тайланд) сливналията завоюва бронз в двубоя на категория до 73 килограма и  завърши с 346 кг след само една грешка в шестте си опита и остана само на килограм от второто място. Тежкоатлетът ни спечели и два медала в отделните движения - сребро в изхвърлянето със 157 кг и бронз в изтласкването със 189 кг.

С успешното си представяне на шампионата на планетата Андреев е трети в класацията за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. За Игрите догодина се класират първите 14 в ранглистата, а европейският шампион от тази година трябва да участва в поне още три състезания до другото лято според регламента.

Божидар Андреев ще се включи в Европейското първенство за мъже до 23 години в Букурещ, което започва на 17 октомври. Надпреварата в румънската столица също носи ранкинг точки.

Почетни плакети от министър Кралев получиха треньорът на националния отбор Иван Иванов и личния треньор на Андреев – Пламен Братойчев.