Hamam_bajr2Скоростно изкачване на Хамам баир, което беше отложено заради неблагоприятните метеорологични условия, ще се проведе утре, 12 октомври. За осми пореден път надпреварата ще премине под наслов “Напред и нагоре”. Тя е по маршрут, водещ към паметника на местността. Началото в събота е от 9.30 часа. Час на събиране на участниците 9.00ч.

Организатор на традиционното вече изкачване е Ротари клуб – Сливен, съвместно с Община Сливен.   Домакините са изпратили покани до всички учебни заведения в региона.

В състезанието не участват представители от Спортно училище „Димитър Рохов“. Ще се състезават ученици от сливенските училища в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас, 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.

Стартът на изкачването ще бъде пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам баир.
Ще бъдат наградени  първите трима участника от всяка възрастова група.Училището с най-много призови места от 1-во до 6-то в различните стартове получават Купата за отборен победител.   След приключване на състезанието ще бъде проведена томбола за участващите в състезанието. Печелившите ще получат награди. След последния старт от скоростното изкачване Ротари клуб Сливен кани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите.

Дарик радио и Sliven-sport.com са медийни партньори на проявата.