IZK_19_NAGRППМГ “Добри Чинтулов” отново с Купата по скоростно изкачване на Ротари клуб-Сливен (снимки)     Отборът на ППМГ “Добри Чинтулов” спечели осмото издание на  Купа „Ротари клуб – Сливен” по скоростното изкачване на Хамам баир по маршрут, водещ към паметника в местността. Първенците събраха актив от 38 точки, след като излъчиха индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това е шеста Купа за представителите от гимназията. В предходни надпревари победители по веднъж бяха отборите ПГ по икономика и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

В проявата, която е под наслов “Напред и нагоре”, се включиха над 300 ученика от 5 до 11 клас от сливенските  училища. Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам баир.
Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Станимира Димитрова от 2-ро  училище с време от 6.16.89 мин. При момчетата 5-7 клас победител стана Димитър Димитров от Трето училище с 5.10.40мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Симона Стоянова от  ХI –то училище с 5.53.79 мин.   При момчетата от същата възраст победата бе за Петър Петров от ППМГ  с време от 5.04.35 мин.

В групата на  девойките от 10-11 клас с първото място се поздрави Светослава Павлова от  ХI –то училище с 5.40.24 мин.       В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Божидар Куртев от ПГ по електроника и електротехника с 4.12.90 мин.

Всички те получиха медали и тениски, връчени от президента на Ротари клуб – Сливен Митко Митев при закриването на проявата пред паметника на Хамам баир. За победителите бяха осигурени ваучери от фирма за спортна екипировка в града.

За трета година домакините проведоха томбола, която излъчи 15 печеливши участници.

Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com” и Дарик радио са медийни партньори на своеобразната традиционна спортна проява.
"Ротари клуб” осигури безплатна минерална вода „Девин” за участниците, футболни топки за отборите и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

IZK_19

IZK_19_2