sport_komisiya19.mНа работна среща с представители на спортните клубове в Сливенска община се прие регламента за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и „Бъдеща звезда“ на Сливен.

С приключване на спортно-състезателната година се организира традиционната анкета. Спортистите   ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до експертна комисия, която ще обработи резултатите на номинираните и ще изготви класацията съгласно регламента.

Тази година в комисията са представители от спортовете футбол, борба, лека атлетика, вдигане на тежести, джудо, карате, акробатика, волейбол и баскетбол.
Очаква се комисията да се събере и да разгледа номинациите в началото на месец декември. А до края на този месец документите за номинации е необходимо да се входират в деловодството на Община Сливен. Те трябва да съдържат членска карта на състезателя, заверена за съответната календарна година, заверен протокол /копие/ от състезанието, в което е заел призово класиране и наименование на интернет адреса на спортната организация, където са публикувани.

Не липсва конкуренция сред спортистите на Сливен за определяне на 10-ката, която със сигурност ще се оглави от щангиста Божидар Андреев – двукратен европейски шампион и трети на Световно първенство, следван от европейската шампионка в атлетиката Радослава Мавродиева и др.
Церемонията по награждаването на -добрите спортисти на Сливен ще бъде на 16 декември от 18 часа в зала „Сливен”.