Sportno_30g_imprНа тържествена церемония  Спортно училище „Димитър Рохов” – Сливен ще отбележи 35 години от създаването си. Проявата ще се проведе на 5 декември в зала „Сливен” от 14.30 часа. За повода са поканени много гости от страната и региона, представители на образователното и спортното министерства, както  бивши и настоящи ученици, допринесли за славата на специализираното учебно заведение, което е сред водещите в България. На тържеството  ще бъдат отличени най-добрите спортисти, треньори и учители на учебното заведение от близкото минало, така най-добрите за настоящата 2019-та година.
Признание ще получат и отличните ученици, които са и сред отличниците в спорта.

Предшестващите прояви за празника, на който се отбелязва и 135-годишнината от рождението на патрона на училището Димитър Рохов, вече започнаха.

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни” се проведе изнесен урок на тема ”Димитър Рохов – живот за Отечеството”.
Предстои в началото на месец декември  да бъдат наградени победителите от конкурса за рисунка „Спортът – хоби и призвание”, в който се включиха представители на 13 училища от региона със 150 рисунки.  Проявата ще се проведе в сградата на Спортното училище от 14.30 часа на 4 декември. В същия ден ще се открие и едноименна с конкурса изложба.

Към момента в СУ  „Димитър Рохов” се обучават  262-ма ученика , в шест вида спорт – футбол, лека атлетика, борба, вдигане на тежести, джудо и акробатика.