statuetki_18gТържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Община Сливен за 2019 г. ще се проведе на 16 декември - понеделник, от 18 часа в зала „Сливен“. Ще бъдат наградени 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и и най-добра бъдеща звезда на община Сливен за 2018 г.

След номинации, разгледани от комисия, за спортист №1 на Сливен бе определен щангистът Божидар Андреев. Двукратният европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле.
Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Петър Ангелов /вдигане на тежести/; Даниела Пандова /вдигане на тежести/; Илина Стоянова /самбо/; Васил Маринов /вдигане на тежести/; Момчил Караилиев /лека атлетика/; Катерина Дойчева /джудо/; Теодор Тодоров /джудо/.
За най - добър треньор бе избран Пламен Братойчев,  наставник на спортист номер едно на Сливен.

На тържествената церемония като гости са поканени шампиони и медалисти от Световни и Европейски първенства от близкото и далечно минало.
В празничната програма ще вземат участие представители на танцово студио на Борис Панайотов, Добромира Стоянова от вокално студио „Усмивка“, Иван Едрев, с вокален педагог Милена Добрева, Фолклорна формация „Гайдари“-Сливен, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева.