sportisti_sl_Bojidar_Andreev_nagr19Божидар Андреев получи статуетката за спортист №1 на Сливен. Това стана на тържество, на което бяха наградени най-добрите спортисти и треньори на Общината за 2019 година. Церемонията се състоя в препълнената зала „Сливен”.

Двукратният шампион на Стария континент и трети от Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле. Само една точка ги раздели за призовото място. Андреев събра актив от 25 точки срещу 24-ри за Мавродиева.

След награждаването  Божидар сподели, че е удовлетворен от постигнатото през годината. Ще се надява на нови успехи през следващата, която е олимпийска, като пътят му за Токио ще премине през ново предизвикателство на европейско ниво.

Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е бронзов медалист от Европейското първенство по борба за младежи до 23 години.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Петър Ангелов /вдигане на тежести/– седми на Европейско първенство; Даниела Пандова /вдигане на тежести/ - седма на Европейско първенство; Илина Стоянова /самбо/ – трета на Европейско първенство; Васил Маринов /вдигане на тежести/ – четвърти на Европейско първенство за юноши; Момчил Караилиев /лека атлетика/ – втори на Балканиада; Катерина Дойчева /джудо/ – първа на Балканиада за девойки;  Теодор Тодоров /джудо/ - балкански шампион.

За най - добър треньор бе награден Пламен Братойчев, наставник на спортист номер едно на Сливен.

За най-добър спортист при хората с увреждания бе отличен Ангел Манолов - състезател по тенис на маса, стрелба  и петаник.

За най-добър отбор е избран тимът на ФК „Сините камъни”.

Отличията връчи кметът зам.-кметът Пепа Чиликова, която поздрави наградените и гостите и пожела още успехи на спортисти и треньори.

На тържеството отличие получиха над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките. Всички те са състезатели на спортни клуба на територията на Община Сливен и по приетия регламент бяха наградени като  „Бъдеща звезда“ на общината.  Наградите връчи председателят на Постоянната общинска комисия по спорт Пламен Крумов.

В празничната програма участие взеха младите поп изпълнители Добромира Стоянова и  Иван Едрев, Фолклорна формация „Гайдари“, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ и Борис Панайотов с ефектно светлинно шоу.