ATL_Kupi_16АСК по лека атлетика Сливен обяви най-добрите си състезатели за 2019 година. Класирането е на база резултатите в състезания от вътрешния и международния календар на БФ по лека атлетика.

Начело в подреждането са Радослава Мавродиева /тласкане гюле/ и Момчил  Караилиев /троен скок/. През годината Радослава е европейска, балканска и държавна шампионка при жените. Момчил е държавен шампион и втори на Балканиадата при мъжете.

Място сред най-добрите е отредено и за Мартин Точев /троен скок/, Димитър Илиев /100м/, Димитър Атанасов /троен скок/, Димитър Ташев /скок дължина и височина/, Карим Незами /400м/, Орлин Орлинов /троен скок/, Иван Божилов/ троен скок/, Валентина Тодорова /тласкане гюле/, Кирил Кънчев / тласкане гюле/,  Ивелин Хаджийски / тласкане гюле/, Кристиана Куртева / тласкане гюле/, Яни Стоянов /скок дължина/.

За формулата на успеха стои добрата работа и на треньорите в клуба Атанас Иванов, Валентина Желязкова, Стефан Станев, Надя Михова и Илиян Данев.

На всички номинирани сливенски атлети, и на още толкова, ненамерили място в класация, се възлагат надежди за успех и през новия състезателен сезон, който започва на 11 януари с шампионатите на закрито и турнир „Академик”.

АСКЛА Сливен за шеста поредна година организира и ще проведе открит Коледен турнир за юноши и девойки, с участието на състезатели от Бургас, Ямбол, Айтос, Казанлък и Сливен.

Турнирът е по покана и ще бъде на 21 декември, събота,  в зала „Дружба” - покрита лекоатлетическа писта. Дисциплините, включени в състезателната програма са три – 60 метра, скок дължина и тласкане гюле. Началото на надпреварата е от 10.00 часа.

Спонсорът на проявата осигурява за призьорите във всяка една от дисциплините медали, грамоти и материални награди.

По време на надпреварата ще бъдат наградени  и най-добрите състезатели за годината на АСКЛА Сливен.