Dermendjiev_novaНавръх рождения си ден, селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев сподели впечатленията си за изминалата година и пожела успешна 2020-а за българския футбол.

"За новата година си пожелавам шаблонни неща - здраве, семейството ми да е живо, здраво и сплотено. 2020-а година е изключително важна за българския футбол. Искам да се класираме на Европейското първенство. Моят екип, играчите, ръководството на БФС заслужават след толкова години на лоши резултати нещо положително", заяви Дерменджиев.

Дерменджиев призна, че е направил своите анализи за изминалата 2019-а година.

"За мен всяка година е ползотворна. Всяка година правя анализи на това, което беше добре, на това, което беше лошо. В Левски попаднах в тежка ситуация, но истината е, че се отхвърли много работа. Мога да адмирирам и всичко, което се случва в Левски сега. Тези фенове, които са верни на отбора, ще продължават да го подкрепят и дано видят тима в позицията, в която искат да е той."

Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви пред "Меридиан мач", че според него новият треньор на Лудогорец Павел Върба е точният човек за тима.

"Той е правилният профил за Лудогорец. Един треньор, който по сходен начин в Чехия е постигнал успех с Виктория Пилзен. Градът е малък, отборът не е бил сред грандовете, но ги е преборил. Върба ще се справи със задачите, които се изискват в тима", сподели Дерменджиев.

Дерменджиев коментира българското първенството и сподели, че вижда колебание в част от тимовете в efbet Лига, защото не са променили нивото си от предходните години.

"Виждам колебание в някои отбори. Локо Пловдив се представи много добре и логично се намесват в челните позиции, заедно с Лудогорец, Левски и ЦСКА.  Според мен обаче отборите, които са конкуренция за челните места, нямат разлика в нивото си от предходните години", каза Дерменджиев пред "Меридиан Мач".