BanskoОт петък до неделя Банско ще прикове вниманието на любителите на снежните спортове от цял свят. Страната ни е домакин на три старта в скоростните дисциплини при дамите от Световната купа в алпийските ски. Олимпийски и световни шампионки превземат Банско за най-очаквания спортен уикенд за 2020 г. На пистите под връх Тодорка ще видим в скоростна надпревара елитът в алпийските ски при жените.

Банско приема стартове от Световната купа за седми път и тази година интересът е изключително голям. Надпреварата ще бъде излъчена от 25 телевизии в цял свят. Очакват се близо 20 000 зрители да изпълнят Бъндеришка поляна.

В петък трибуната за зрители ще бъде със свободен достъп за всички желаещи, до изчерпване на местата. В събота и неделя достъпът ще става срещу билет. За феновете отново ще има зона за забавление с много подаръци и концерти с български поп звезди.

Стартовете в петък и събота започват в 10:45. В неделя супергигантски слалом е с начален час 10:15, като всички състезания ще бъдат излъчени на живо по NOVA Sport и Diema Sport 2.