boks_Daniel_AsenovДаниел Асенов ще се насочи към професионалния бокс след олимпийските игри в Токио. Двукратният европейски шампион е провел разговори с компанията "МТК Глобал", която представлява и Тайсън Фюри.

"Мечта за всеки боксьор е да стане професионалист", сподели 22-годишният талант от Кукорево. "Засега искам да се концентрирам върху олимпиадата. След това ще стана професионалист. Има интерес към мен и дано да се договорим. Готов съм. Моята категория не е чак толкова атрактивна, но съм способен да я направя такава. Мога да се бия с няколко различни стила", заяви още той.

Асенов за трети път получи престижния трофей "Купа Странджа". Той спечели своята категория на турнира в София след три убедителни победи. "Дано да е така и на олимпиадата", пожела си Даниел Асенов. "На ринга не е толкова лесно, защото всички тренират и искат да се докажат", добави още той.

Тайсъна от Кукорево изкара лагер в САЩ, където имаше възможност да прави спаринги в продължение на 12 дни срещу състезатели от Италия, Нидерландия, САЩ и Намибия.

"Хубаво е да се биеш срещу различни стилове, защото в България няма с кой да играя. В моята категория има 10 човека, а от тях един може да се сбие с мен", добави Даниел Асенов.

Първата цел за годината пред Асенов са олимпийските квалификации. "Задачата е да отида и да стана първи", обяви Тайсъна. "Имам още да изчиствам още детайли в играта ми. Вече съм доста различен като стил в сравнение с предишната олимпиада в Рио, когато бях на 18-19 години. Израснах като мъж и характер", допълни той.