raly_sl19_2Организаторите на юбилейното 40-то Монбат Рали Сливен ще предложат променен маршрут на участващите екипажи. Състезанието ще се проведе от 12 до 14 юни. То е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти от Балканския рали трофей на ФИА

Монбат Рали Сливен ще бъде открито с церемониален старт на площад “Хаджи Димитър”, който ще започне в 20 часа на 12 юни.

В тазгодишната програма на Монбат Рали Сливен са включени единадесет скоростни отсечки с обща дължина от близо 165 километра. През първия състезателен ден ще се карат седем етапа с обща дължина от близо 108 състезателни километра. В графика му са включени класически за ралито отсечки, а денят ще завърши с изцяло нов супер-специален етап, който ще има и нова локация. Освен най-атрактивната за зрителите отсечка, изцяло нов ще бъде и сервизния парк на състезанието.

Вторият състезателен ден ще предложи нови четири отсечки с обща дължина  малко над 57 километра, а награждаването на най-бързите в юбилейното 40-то Монбат Рали Сливен ще започне в 14:55 часа.