Djudo_Boris_Georgiev_VelevДвама сливналии стигнаха до исторически финал за България в джудото, след като спечелиха категорично двубоите си в категория до 100 килограма на Европейската купа за мъже в София.

До днес никога в историята на турнир „Освобождение“/ настоящата Европейска отворена купа/ и в състезание на международно ниво, двама българи, в случая сливналии,  не са спорили за златото в една категория.

Двубоят обаче не се състоя, след като Даниел Дичев получи лекарска забрана да излезе срещу Борис Георгиев в очаквания финал.

След получената травма в Тел Авив, Дичев се бори в столичната зала „Арена Армеец“, постигайки три последователни победи -  срещу Олександр Миндила (Украйна), Аслан Мирзайев (Азербайджан) и Дмитрий Довган (Русия),  но за финала получи забрана. След седмица му предстои ново предизвикателство - в Гран при на Париж.

По пътя към златото Борис Георгиев се справи с Дарио Курбджевейт (Германия), Мераб Маргиев (Русия), Кадир Кадиров (Украйна) и Данило Хутсол (Украйна).

В заключителната среща излезе сам на тепиха и бе обявен за победител. Той спечели надпреварата в категория до 100 килограма, с което си заслужи и ценни 100 точки към ранглистата за Олимпийските игри в Токио.

 

Последна промяна (Понеделник, 03 Февруари 2020 10:30)