basket_J_Minchev_17"Йордан Минчев трябва да погледне към НБА, а ако не стане дотам, да стигне до Евролигата. Не бива амбициите му да бъдат само тук в България." Това заяви в  Студио Спринт селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски.

Той бе гост в интернет предаването, където коментира изминалия мини-лагер на тима ни и предстоящите европейски квалификации в края на февруари.

"За мен беше малка победа, че всички откликнаха и се явиха, и то с много голямо старание, желание и настроение. Мисля, че свършихме работа за това кратко време, но ще си покаже в мачовете“, заяви Барчовски.

Наставникът отбеляза прогреса при част от играчите, взели участие в лагера: "Не бива да се споменават имена, но не мога да пропусна Крис Минков. Той е млад играч, но е сериозна фигура в Балкан. Вече се явява не като допълващ, а като водещ играч. Много добри изяви напоследък и на Цветомир Чернокожев. Ето две имена, които е много вероятно да бъдат в състава февруари. Дано да бъдат здрави."

Разширеният състав на тима на България ще включва 15 баскетболисти, които ще се съберат на лагер в Ботевград на 13 февруари.