BFS_logoС два месеца е удължен срокът за разследването, които Икономическа полиция провежда в БФС. Проверката е за финансови злоупотреби, свързани с отпускане на пари за детско-юношески школи.

Засега разследващите са се натъкнали на данни за надписани сметки в счетоводството, пише “24 часа”.
Те обаче не са с парите на ДЮШ.

За да се установи със сигурност, че става дума за злоупотреби, са назначени финансово-оценителни и счетоводни експертизи.
Самата процедура по удължаване пък е по-скоро стандартна практика, казват запознати.
След като данните от експертизите бъдат готови, а данните обобщени, ще се прецени дали да стартира досъдебна производство за извършено престъпление, или проверката ще се прекрати.

Освен проверката на Икономическа полиция има и такава от инспектората на Спортното министерство. Тя търсеше нарушения във всички проекти, които са били отчетени от БФС. Отделно от тази проверка има и такава на ГДБОП и спецпрокуратурата.Тя е свързана с дейността на съдийската комисия към БФС. Започна през септември, няколко дни след срамните скандирания на стадион “Васил Левски” по време на мача на националите с Англия, загубен с 0:6. Тогава разследващи влязоха в БФС и иззеха и множество документи.

За разпит бяха отведени шефът на комисията Йордан Сталев и още четирима души. Проверката е за далавери с нарядите на съдиите. Проверяват се и няколко мача с обрати в резултата. Те засягат период от 2015 година насам.